Metsäpirkko Iitu & Universalnyi Soldat Favorit

SYNTYNYT PENTUE:
 
Kasvattaja: Haulivuori Teemu, Masku
p. 050-5950612
s-posti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Emä: FI KVA-L FI KVA-M Metsäpirkko Iitu 
Isä: FI KVA-L FI KVA-M Universalnyi Soldat Favorit
sukusiitosprosentti 0,05%
 
syntynyt 27.6., 6 narttua ja 3 urosta -> vapaana 1 n ja 2 u
Hinta: 600 €

Eräpiku Diana & Pikku-Pirun Luger

SYNTYNYT PENTUE:
 
Kasvattaja: Arto Saarela, Kristiinankaupunki
p. 0400-954683
Kennelnimi: Riitun
Emä: FI KVA-L  Eräpiku Diana
Isä: FI KVA-L   Pikku-Pirun Luger
Sukusiitoskerroin 2,13%
Pennut syntyneet 23.7., 6 n + 2 u -> 3 narttua vapaana
Pennun hinta 650 €

Pentuvälityksen ohjeet

 
pentuvälitys
Tulevat pentueet ja pentulistapäivitykset ilmoitetaan Susanna Pasaselle mieluiten s-postilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai  p. 045-2740005. Pentue lisätään pentulistalle, kun on varmistunut, että narttu  on astutettu hyväksytyllä uroksella ja on kantava. Tärkeää on laittaa pentueilmoitukseen emän ja isän tiedot sekä  kasvattajan yhteystiedot.
 
Uutta! Hallitus on kokouksessaan 2.11.13 päättänyt seuraavaa: 
Rotujärjestön pentulistalle pääsemisen edellytyksenä on, että kasvattaja ilmoittaa pennun myyntihinnan. Tällä pyritään hillitsemään pentujen hinnan nousua ja pentubisnestä.

Pentue pidetään listalla 2 kk pentujen syntymän jälkeen, jonka jälkeen se poistuu listalta automaattisesti. Jos kasvattaja haluaa pitää pentueen pidempään listalla, hänen on huolehdittava ilmoituksesta pentuvälittäjälle. Kun pennut on myyty, kasvattajan tulee ilmoittaa pentuvälitykseen asiasta. 
Pentuvälitys ottaa listalle yhdistyksen jäsenien kasvattamat ja jalostustoimikunnan käsittelemät pentueet, jotka täyttävät ohjesäännön kriteerit. Listalle otetaan myös jalostustoimikunnan poikkeusluvalla teetetyt pentueet. Pentulistalle ei oteta pentuetta, jota jalostusneuvoja ei ole jostakin syystä hyväksynyt.

Pentulistalle on mahdollista laittaa nyt valokuvat pentueen vanhemmista. Kasvattaja lähettää kuvat s-postitse pentuvälitykseen ja ne muokataan sitten sopivaan kokoon. Jos kasvattaja haluaa itse muokata kuvat, kuvien koko saa olla max. 400 x 400.

Pennun ostajan valintatehtävää helpottaaksemme olemme koonneet pennunetsijän kannalta tärkeitä asioita, joihin kannattaa tutustua myös. Saksanmetsästysterrierin rotumääritelmässä kerrotaan siitä, mihin rodunjalostuksella tulisi käyttöominaisuuksien, luonteen, terveyden ja ulkonäön suhteen pyrkiä. Siinä kuvataan millainen sakun tulisi olla.

Pentuvälityksessä olevat pennut myydään Suomen Kennelliiton kauppasopimuslomaketta käyttäen. Tutustuthan ehtoihin jo etukäteen. Lue myös Suomen Kennelliiton koiranomistajan ja -haltijan perussääntö sekä kasvattajasitoumus. Suomen Kennelliitto on julkaissut myös koiranhankintaohjeen.
 
Suomessakin kasvatetaan "bisnesmielessä" sakun pentuja. Älä tue pentutehtailua. Osta aina rekisteröity saksanmetsästysterrieri, kysy tarvittaessa neuvoa rotujärjestöltä ja seuraa yhdistyksen kotisivuja. Pentua hankkiessasi tutustu myös Suomen Kennelliiton tiedotteeseen paperittomista koirista.
 
Yhdistelmä on jalostustavoitteiden mukainen, jos se on pentulistalla. Sinun kannattaa tutustua myös rodun Jalostuksen tavoiteohjelmaan, jossa kerrotaan kaikki oleellinen rodusta. JTO on hyväksytty Kennelliiton Jalostustieteellisessä toimikunnassa.
 
Saksanmetsästysterrierien PEVISA-ohjelma on voimassa 1.6.2014 saakka:
Pentujen vanhemmista tulee astutushetkellä olla voimassa oleva polvitarkastuslausunto ja voimassa oleva silmätarkastuslausunto. Silmätarkastuslausunto ei astutushetkellä saa olla 24 kk vanhempi. Linssiluksaatiota (LL) sairastavan koiran jälkeläisiä ei rekisteröidä.
Samalla rotujärjestö haluaa muistuttaa, että Kennelliiton hallituksen hyväksymien sairauskohtaisten ohjeiden mukaisesti:
- Alle vuoden iässä tehty silmätarkastus on voimassa vain 12 kk. Yli vuoden iässä tehty tarkastus on voimassa rodun PEVISA-ehtojen mukaisesti.
- Virallisen polvitarkastuksen alaikäraja on 12 kk. Alle kolmen vuoden iässä annettu polvitarkastuslausunto on voimassa kaksi vuotta. Jos koira on tutkimushetkellä täyttänyt  kolme vuotta, ei tutkimusta tarvitse uusia.
 
Pentuvälittäjä:
Susanna Pasanen Peräläntie 74, 40660 Jyväskylä gsm: 045 274 0005
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.